Was Tim Draper’s steun aan BCH het resultaat van een hack?

De crypto-investeerder heeft Bitcoin Cash misschien toch niet gepromoot op Twitter.

Tim Draper, een beroemde Amerikaanse durfkapitaalverstrekker en seriële crypto-investeerder, heeft Bitcoin Cash misschien toch niet gepromoot.

Een hacker lijkt verantwoordelijk te zijn voor een tweet van 4 september van Draper waarin staat dat hij onlangs Bitcoin Cash (BCH) heeft gekocht die Roger Ver persoonlijk bedankte. Hoewel de account „Draper“ die gebruikt werd om de oprichter van Bitcoin.com te taggen een Ver bedriegersprofiel was, bedankte de BCH-aanhanger hem nog steeds voor de push op dezelfde dag.

Nadat de tweet was verwijderd, bevestigde OpenNode mede-oprichter João Almeida op 6 september dat Draper’s account was gecompromitteerd. Draper investeerde in de zaaironde van OpenNode in 2018.

„Ik had contact met zijn team. Hij verwijderde de tweet zodra hij op de hoogte was.“

Draper’s vermeende goedkeuring van BCH werd sceptisch ontvangen door velen op Crypto Twitter, omdat hij bekend staat als een van de grootste Bitcoin Evolution (BTC) stieren. De miljardair-investeerder heeft verklaard dat hij „veel“ van zijn portefeuille in BTC heeft nadat hij in 2019 de openbare voorraden heeft opgegeven ten gunste van de cryptocurrency ruimte, en is ervan overtuigd dat de munt tegen begin 2023 $250.000 zal breken.

De echte Draper heeft sinds het incident niet meer op zijn rekening gepost om enige vorm van uitleg te geven, wat leidt tot speculatie over het BCH-bericht.

„Misschien was het toch een hack?“ zei Twitter gebruiker Whale Panda. „Waarschijnlijk gewoon een domme of betaalde tweet die een averechtse uitwerking had.“

Draper heeft een aantal ondernemingen gesteund die niet altijd goed ontvangen zijn door velen in de crypto-gemeenschap. In Juni, maakten de oplichters van het Telegram weg met $40.000 van gebruikers die proberen om het Aanbieden van de Aanvankelijke DEX (IDO) van het lenende platform Defi van de Handelaar in stoffen te kopen Geldmarkt van de Handelaar in stoffen.

„Hij is vele malen betaald om een ‚adviseur‘ te zijn voor vele oplichtingsprojecten in het verleden,“ zei de Twitter gebruiker Crypto Whale, die ook speculeert dat de BCH-tweet een betaalde advertentie was die fout ging.